Returning the interior space to its raw form provided a clean slate for the design team to create a new workplace that is distinctly Spotify.

Location New York, NY
Size 117,300 SF
Year 2015

As a music, podcast, and video streaming service, Spotify occupies the intersection of the tech, media, and entertainment industries. For their New York Headquarters, the digital service company needed a highly flexible and progressive workplace environment to align with its workforce.

Our design for Spotify’s space provided ample alternative work areas while still equipping each team with their own dedicated closed and open meeting rooms. With strong executive support of collaboration and the implementation of responsive planning principles, 50% of the total space dedicated to collaborative zones, enabling their personnel to select various modes of working depending on the nature of their work.

The NYC office embodies the cultural brand of Spotify, and this project became a model for other projects both within the U.S. and abroad. Utilizing a framework of office and space standards, we have implemented offices for this client in Los Angeles, São Paulo, Chicago, Toronto, Mexico City, London, Berlin, and Singapore.

Read More Read Less

Spotify’s cultural brand is reflected within the space with curated art-work and unique furniture.

To Top
App Last Updated Dec 16, 2018, 4:41:20 PM EST | App Update ID: 135 | web01-01