Condé Nast Entertainment

Back to Portfolio

Technology is a driving design factor for the publisher’s digital business, affording employees with many options for locations-based work.

Location New York, NY
Size 83,000 SF
Year 2014

The three-story, 83,000 square foot project is the first office space for Condé Nast Entertainment, one of the fastest-growing divisions of Condé Nast. We worked closely with the client to create a workplace promotes the themes of fluidity, mobility, and flexibility—blurring the lines between work and play, and allowing all employees to work anywhere they choose within the space.

On each floor, there is a conference room with movable walls adjacent to a café, allowing the space to be opened up to hold a full staff meeting or after work gathering. A digital infrastructure enables all files to be accessed anywhere in the office, and many of the conference rooms and living rooms also feature writable walls, allowing creativity to be captured and developed in any space or platform.

The design features a rustic, industrial aesthetic, achieved through the use of poured and polished concrete, open ceilings with exposed ductwork, and custom canted feature walls that mimic a worn metal. The use of funky residential furniture throughout the office creates a comfortable and homelike ambiance, which is evident in the common lounge featuring textured elongated couches and worn leather chairs. The lounge, located in front of west-facing floor-to-ceiling windows, features expansive views of One World Trade Center, which establishes a visual connection to CNE’s parent company.

Read More Read Less

Each floor includes a conference room with movable walls adjacent to a café area, to allow for larger events and staff meetings.

To Top
App Last Updated Dec 14, 2018, 7:44:52 PM EST | App Update ID: 135 | web01-04